fbpx

Lizard projekt

Jeg har i rigtig mange år gerne ville lave en stor lizard i glas, der skal pynte på vores kedelige hvide facade på sydsiden af vores hus. Og her i juli 2018 kom jeg så endelig igang.

29. juli 2018

Første skridt var at lave et design og her brugte jeg, som altid, Power Point til at tegne og måle i. Jeg ville have Lizarden så stor som muligt, men den skulle stadig kunne passe i vores glasovn. Og helst uden mere end een brænding. Derfor skalerede jeg alle delene op i fuld størrelse og printede dem ud, så jeg kunne måle, tegne og skære efter dem. Projektet indebar ret mange store buede snit i glas, så jeg besluttede at lave nogle forme i træ. Det viste sig at være en god idé.  

5. august 2018

Efter en lidt dyr shoppetur efter glas i Cerama, kunne jeg så gå igang med at skære alt glasset. Det var forholdsvist nemt, at køre glasskæreren langs kanten af træformenes kant. De små uregelmæssigheder der alligevel kom kunne jeg nemt slibe til med min glasslibemaskine. Det er jo dejligt med et projekt, hvor jeg kan få god brug af alle min tools! Fødder og øjne skar jeg med min fantastiske cirkelskærer til små diametre. Jeg har efterhånden en god process for at skære cirkler fra produktionen af vores julehjerter, så der var kun ganske få, der brækkede forkert.

På billedet herunder er næsten alle delene skåret og lagt ud.

12. august 2018

Denne weekend blev brugt på at få vasket alle stumperne og lagt dem i ovnen. Og her er så alle delene til min Lizard.

25. august 2018

For at kunne hænge Lizarden op borerede jeg huller med min søjleborestander og et diamantbor (ja, flere maskiner i brug 🙂 ).

Så blev det endelig tid til at opsætte min Lizard. Jeg indkøbte nogle skruer og plasticspænskiver til at passe i hullerne i glasdelene. Og så var det ellers bare at gå igang med at bore huller i muren og skrue glasdelen op.

15. september 2018

Nu er alle dele sat op. I kan se en lille video af hele processen her

 

Fotos af Liv Thale Rasmussen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *